Προσπαθούμε για βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αυτισμό

UVU-Conference-on-AutismΜε ενίσχυση της στήριξης της λειτουργίας και των υποδομών ιδρυμάτων και φορέων, που εποπτεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ για να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μεταναστευτικής πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου σε συνάντηση με στελέχη υπηρεσιών και εθελοντές κοινωνικών δράσεων τόνισε:

«Η μέριμνά μας για τις ευαίσθητες ομάδες συνανθρώπων μας, που προστατεύονται από ιδρύματα και άλλους κοινωφελείς φορείς, είναι διαρκής. Δεν περιμένουμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας μια φορά το χρόνο. Παρά ταύτα, σήμερα είναι μια πρόσθετη αφορμή για να απευθυνθούμε σε  συμπολίτες μας εθελοντές κοινωνικών δράσεων και στις οικογένειες ατόμων με αυτισμό και να τους πούμε ότι είμαστε κοντά τους. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για βελτίωση των συνθηκών ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας και παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, είμαστε συνεχώς σε αναζήτηση  τρόπων στήριξης και βοήθειας. Επιμένουμε να αγωνιζόμαστε και στέλνουμε το μήνυμα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνοι. Ας εκληφθεί η προσπάθειά μας ως μια έμπρακτη στάση αλληλεγγύης και ως ένα στήριγμα στον δύσκολο δικό τους αγώνα.»

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.