Από την Αρχιτεκτονική στα κοινωφελή ιδρύματα & σωματεία της Θεσσαλονίκης

H Άννα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ισχυρή προσωπικότητα, που κινείται και δραστηριοποιείται με υπομονή, αποφασιστικότητα και πείσμα στους χώρους της δουλειάς της, αλλά και στις δημόσιες θέσεις, όπου θήτευσε τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο αυτή η συγκροτημένη και αυστηρή εικόνα αλλάζει μόλις η ίδια έρχεται αντιμέτωπη με ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και με συνανθρώπους, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Τότε βλέπεις έναν διαφορετικό άνθρωπο. Ξεχνάει τους αυστηρούς κανόνες και προσπαθεί να βρει τρόπους άμεσης βοήθειας προς τα άτομα αυτά ή προς κοινωνικές ομάδες, απλώνοντας το χέρι της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Ξαναβγαίνει το «ευαίσθητο» και «ρομαντικό» στοιχείο, που πριν μερικές δεκαετίες την είχε σπρώξει προς την Αρχιτεκτονική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, την εποχή των ονείρων και των σχεδίων.

Ιδού πως περιγράφει η ίδια το τότε και το τώρα:

«Δεν άλλαξα. Ακόμη τώρα νοιώθω ως φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής. Απλώς νομίζω ότι οι εμπειρίες και οι ανάγκες της ζωής με οδήγησαν να γίνω πιο μεθοδική και πιο οργανωτική, να σέβομαι περισσότερο τους κώδικες και τους κανόνες. Άλλωστε αυτό το απαιτεί και η αρχιτεκτονική, η δουλειά μου. Ναι μεν φαντασία, αλλά και μελέτη και σχέδιο για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα και τελικά την αρμονία… Η ζωή μας έχει πολλές απαιτήσεις, ιδίως αυτή την δύσκολη εποχή. Χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά με μεθοδικότητα και οργάνωση. Αυτό έκανα και από τις θέσεις ευθύνης, που έχω ως σήμερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Και όλα αυτά για την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη, για τους ανθρώπους της, για το περιβάλλον και τελικά για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Τελικός στόχος είναι η αρμονία, που σας έλεγα. Έ τώρα, για να τα επιτύχεις όλα αυτά χρειάζεται και το πείσμα και η υπομονή, αλλά καμιά φορά και η αυστηρότητα. Το αποτέλεσμα μετράει… »

 Λιλή Ιωαννίδου

 

Η Άννα Αγγελίδου έχει, όπως είναι επόμενο, ένα πλούσιο βιογραφικό. Το παραθέτει η ίδια και αξίζει να το προσέξουμε:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος
  • Είμαι σύζυγος του αρχιτέκτονα – πολεοδόμου Άκη Αγγελίδη (ΤΕΚΤΑ2 Α. & Α. Αγγελίδης Ι.Κ.Ε.) και μητέρα ενός αγοριού 24 ετών, του Άγγελου Αγγελίδη πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Sheffield.

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Τελείωσα το 3ο Πρότυπο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, το Κολλέγιο Ανατόλια, την Πολυτεχνική Σχολή – Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

  • Είμαι Αρχιτέκτων
  • Υπήρξα διευθύνων σύμβουλος των εταιριών χονδρεμπορίας παιχνιδιών Γ. Πολυχρονιάδης – Χ. Μάρδας & ΣΙΑ Ο.Ε., POLY TOYS Ε.Π.Ε. και Α. Πολυχρονιάδου – Μ. Καρύδας Ο.Ε.

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ

  • Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, μέλος του Συλλόγου Φίλων – Εθελοντών Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Αρωγής Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος «Αχτίδα», της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου, του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, της Διεθνούς Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδος (πρόεδρός της 2004-2006

ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Διετέλεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης:

▪ α. πρόεδρος & αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» ▪ πρόεδρος του 6ου, 9ου και 12ου ΚΑΠΗ ▪ πρόεδρος της 65ης, 69ης και 93ης Σχολικής Επιτροπής ▪ αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θεσσαλονίκης (ΔΗΚΕΘΕ), νυν ΚΕΔΗΘ ▪ πρόεδρος της Επιτροπής Περιπτέρων του Δημοτικού ▪ Συμβουλίου  μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ▪ Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Πρόνοιας

  • Κατέχω την θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Κοινωφελών Νομικών Προσώπων και Μεταναστευτικής Πολιτικής στον Δ.Θ. και εξακολουθώ να είμαι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και πρόεδρος της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Καπ. Βαγγέλη 7, 54646 Θεσ/νίκη
Tηλέφωνα: 6944450463 & 2310428783 – 2313317151
http://www.angelidouanna.gr, e-mail: aangelpoly@yahoo.gr
facebook: Anna Angelidou Polychroniadou
twitter: @AnnaAngelidou1
youtube: anna angelidou