Επισήμανε η Άννα Αγγελίδου στο Δημ. Συμβούλιο Να μην πωληθεί το 67% του Ο.Λ.Θ. αλλά να δοθούν σε επενδυτές μόνο επί μέρους λειτουργίες

λιμανιΤην έντονη αντίθεσή της στην πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης εξέφρασε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωφελών Νομικών Προσώπων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Άννα Αγγελίδου, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν είμαστε εναντίον της ιδιωτικοποίησης και της ανάπτυξης του Λιμανιού», πρόσθεσε, «αλλά δεν συμφωνούμε  με την παραχώρηση του 67%, διότι έτσι χάνεται ο έλεγχος ενός ζωτικού οργανισμού από το Ελληνικό κράτος και μένουν απέξω ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι άλλοι φορείς της πόλης.»

Στη συνέχεια η κα Αγγελίδου υπογράμμισε:

« Εμείς θα συμφωνούσαμε στην ιδιωτικοποίηση επιμέρους δραστηριοτήτων του Ο.Λ.Θ. και στην παραχώρηση σε επενδυτές π.χ. των τομέων του διαμετακομιστικού εμπορίου, της κρουαζιέρας ή και των ακτοπλοϊκών γραμμών, με την προϋπόθεση ότι οι ιδιώτες αυτοί θα διέθεταν την αναγκαία εμπειρία και τεχνογνωσία, ώστε να επιτευχθεί μια πολύμορφη ανάπτυξη και να έχει σημαντικά οφέλη η πόλη μας και ευρύτερα η Βόρεια Ελλάδα.  Έτσι θα υπήρχε τόνωση στην αγορά και θα αυξάνονταν κατά πολύ και οι θέσεις εργασίας, ενώ και το Λιμάνι θα αναβαθμιζόταν ως διαμετακομιστικό κέντρο προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Ωστόσο χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι εξελίξεις μας προσπερνούν την ώρα, που άλλα λιμάνια της Μεσογείου και ευρύτερα της Ευρώπης αναπτύχθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι τώρα θα τα ξεπουλήσουμε όλα.»

Τέλος η κα Αγγελίδου τόνισε ότι στην προτεινόμενη Διαχειριστική Ρυθμιστική Αρχή (PORTAUTHORITY) θα πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο ο Δήμος Θεσσαλονίκης και να συμμετέχουν οι άλλοι σχετικοί φορείς της πόλης και ο σύλλογος εργαζομένων του λιμανιού.

Οι θέσεις αυτές της κας Αγγελίδου διατυπώθηκαν την ώρα, που το ΤΑΙΠΕΔ προχωρούσε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκχώρηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι «απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και πολιτικών κομμάτων, πριν την έναρξη του διαγωνισμού αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε».